צורת הקטיף

קטיף ההדס


המגדל יכול להתחיל לקטוף כחודש וחצי לפני סוכות, בכדי להכין את ההדס לקטיף חשוב להגיע ליום הקטיף עם ענפים בוגרים וקשיחים וזאת על ידי צמצום השקיה הדרגתי.
מיד לאחר הקטיף ענפי ההדס מונחים בדלי מים ונלקחים לסידור (ניקוי פריצות צדדיות), החקלאי עושה מיון ראשוני (שבו הוא מלקט את המובחרים ביותר) ואת השאר אורזים, מאחסנים בקירור ומשווקים בסיטונאות.
ישנם מספר סיטונאים (לא רבים) שעוסקים במיון ההדסים לרמות תוך מתן השגחה (מסוגים שונים).ואריזה בשקית/פלסטיק קשיח.

קטיף הלולב

המגדלים מתחילים לקטוף לולבים כ3 חודשים לפני סוכות ובכדי לשמור על טריותם וצבעם הם מושרים בתמיסה שיוצרת מעין שכבת הגנה בכדי למנוע התייבשות.

[בתחילה היו דיונים הלכתיים סביב חומרים אלו אך כיום כל הלולבים מזן דריי (ודומיו) מטופלים על תמיסה זו או אחרת.]

מיד לאחר ההשריה מונחים הלולבים לייבוש בטמפרטורת החדר ולאחר מכן נארזים בארגזים ומאוחסנים בטמפרטורה קרירה.

קטיף הערבה

הקטיף הינו אינטנסיבי מאוד וזאת משום שענפי הערבה רגישים מאוד, דקות לאחר הקטיף ענפי הערבה מתחילים להתייבש.
ולכן יש צורך בקטיף מיון ואריזה מיד לאחר הקטיף..

את הערבה אורזים בשקיות ניילון אטומה או "הדרית"  לאחר מוכנסות השקיות לארגזים ומשם לקירור 5-10 מעלות