.גידול ההדס
ההדס המשולש הינו זן מושב לגידול המסוגל לגדל הדסים משולשים, החקלאים מגדלים את אותו זן בשם "דוד" והסיבה שיש שונות בצורות ההדסים (עלים קטנים/צמודים/מרווחים) נעוצה במיקום בהבדלי טמפרטורה/חשיפה לשמש, וכן בשיטות גידול.
סוד ההדס המשולש-
- זן המסוגל ליצור יציאה של שלושה עלים מאותה נקודה, ההדס הרגיל נקרה "הדס שוטה" וזאת משום שאיננו מסוגל להפיק הדס משולש.
- בכדי לסייע לשתיל ההדס להפיק כמות גדולה ואיכותית של הדסים משולשים, בתחילת העונה גוזם המגדל את ההדס בצמוד לקרקע וזאת בכדי לגרום שוק לצמח.
[שריפת ההדס דמיון או מציאות? רבים מהחקלאים עורמים זרדים וקש על גבי שתילי ההדס ושורפים וזאת בכדי להכניס את הצמח לשוק עמוק הגורם לצמח להצמיח הדסים משולשים]
גידול הלולב
הלולב הינו ענף צעיר של עץ התמר (בטרם נפתח), עד לשנים אלו רוב רובם של הלולבים היו נקטפים מעצי תמר שהניבו תמרים למאכל, בעשור האחרון חלה תפנית והחלו לגדל עצי תמר ייעודיים לגידול לולבים (הזן "דריי", השינוי חל מאחר ונמצא זן של "תמר" המניב כמות גדולה של לולבים 40-60 בשנה וחשוב יותר מספר הלולבים המהודרים (תיומת סגורה ומהודרת) הינו גבוה בהרבה מזני התמר האחרים.
מחירו של לולב מעץ דריי הינו גבוה בהרבה מלולב מתר פשוט וזאת מאחר ושתלי התמר די יקרים ויותר מזאת עצים אלו נשתלים במיוחד לגידול לולבים (הפרי לא כל כך טעים ולכן השוק מצומצם).
קשיי הגידול
בזמן הגידול המגדל משגיח ומרסס נגד מזיקים, ישנו מזיק אלים מאוד לעצי התמר בכללם ושמו חדקונית הדקל- מזיק זה הגיע בשנים האחרונות והטיפול בו מסובך לכן יש צורך בהשגחה מתמדת.
גידול הערבה
הערבה בויתה (אוקלמה) רק בעשורים האחרונים, עד לא מזמן נהוג היה לקטוף את הערבה ממקום גידולה בטבע (גדות נחלים).
הערבה בויתה וכיום איכותה גבוהה בהרבה מהערבה בטבע, הזן המועדף על המגדלים הינו "מוצא" אך אם בודקים לעומק נמצא כי ישנה שונות בין הזנים (התכונות דומות: עלה צר וארוך+קנה אדום).
מאחר ועץ הערבה צורך כמויות מים גדולות ( "ערבות נחל" ) סביבת הגידול רווית לחות והדבר חושף את העץ למחלות עלים ובשל כך יש צורך בריסוסי הגנה רבים.
קשיים לגבי שנת השמיטה
מגדל הערבה מעוניין להפיק כמה שיותר ענפים צעירים מעץ בודד ועל כן הוא גוזם את העץ מידי שנה וזאת בכדי לגרום לו לצימוח חדש [בשנת השמיטה אסור למגדל לגזום את העץ ולכן איכות וכמות הערבה בשנה שלאחר שנת השמיטה נמוכה מהרגיל].